Christiania får brugsret

Samtidigt med at Fristaden Christiania fyldte 20 år i 1991, indgik staten og christianitterne en rammeaftale for området, der gav christianitterne kollektiv brugsret over det gamle kasserneområde på Christianshavn. I den forbindelse tegnede TV STOP et portræt af Fristaden og snakkede med christianitterne om den nye aftale.

3 år i luften

I 1993 kunne TV STOP markere 3-årsdagen for den første live-udsendelse. Det skete med en fødselsdagsudsendelse fra studiet i Folkets Hus, hvor bl.a. de to unge mediefolk Mikael Bertelsen og Mikkel Beha Erichsen var på besøg. Excess Bleeding Heart og Electrodelia stod for musikken og der er klip fra arkivet om bl.a. Christiania, Nationalbanken og […]

Pirater i Tivoli

I forsøget på at råbe politikerne på Københavns Rådhus op, lavede aktivister fra det lukningstruede ungdomshus på Jagtvej i løbet af sommeren 1999 en række aktioner og happenings. Bl.a. blev den store skonnert i søen i Tivoli kapret af pirater. Og så måtte ordensmagten trække i redningsveste og hoppe i gummibådene.

Larmedemo for Ungdomshuset

Den 26. august 1999 havde Ungdomshuset indkaldt til såkaldt “larme-demo”, i endnu et forsøg på at trænge igennem til politikerne på Københavns Rådhus. Med trommer, skrammel og høj punkrock fra ladvogn, gik demonstrationen fra Jagtvej 69 og til Rådhuspladsen.

Daells Varehus besat af Ungeren-aktivister

Efter Københavns Kommune d. 6. maj 1998 besluttede at lukke Ungdomshuset på Jagtvej 69, ved at sætte huset til salg, fulgte en lang række aktioner, demonstrationer og happenings fra Ungdomshusets brugere. I sommeren 1999 besatte en gruppe unge det tidligere Daells Varehus i Nørregade, og udråbte det til nyt Ungdomshus. TV STOP var på pletten, […]

Aktionsdag for fristederne

Lørdag d. 10. juli 1999 stod i fristedernes tegn. Både Ungdomshuset på Jagtvej 69 og Folkets Park i Griffenfeldsgade var rydningstruet. Dagen igennem blev der derfor lavet aktioner og happenings i Københavns gader. Aktionsdagen sluttede med en større reclaim the streets-gadefest.

Rådhuset på tvangsauktion

Da Københavns Kommune havde solgt Ungdomshuset i 2000, svarede ungdomshusaktivister igen ved at sælge Københavns Rådhus til højstbydende.

Varieté 2000 i Ungdomshuset

I december 1999 optrådte en række ny-cirkus artister med den flotte ‘Varieté 2000’ forestilling i det daværende Ungdomshuset på Jagtvej 69. TV STOP var med, og lavede denne udsendelse om forestillingen og folkene bag.

Christiania for svenskere

TV STOP oplyser eventyrlystende svenskere om oplevelser på det arbejdende frilandsmuseum Christiania.

Portræt af christianit Thorkild Weiss Madsen

Christianitten Thorkild Weiss Madsen (1941 – 1996) var berømt og berygtet blandt politibetjente, politikere og øvrige autoriteter. I mere end 30 år udfoldede han sig som aktivist, skuespiller, komiker og provokatør, både som aktiv christianit og arbejdende for Christiania Radio, men også som medlem af teatergruppen Solvognen og i perioden 1978 – 1981 som politiker […]

Jordprøver i Folkets Park

Natten mellem den 14. & 15. juli 1999 forsøgte geologer fra Freddy Franks Geoteknik – under beskyttelse af 200 udkommanderede betjente – at tage jordprøver i Folkets Park på Nørrebro. Disse jordprøver blev taget forud for det planlagte byggeri af andelslejligheder ovenpå parken. Et byggeri, som 80 % af områdets beboere var imod.

Ungeren sat til salg

Da Københavns Kommune i 1999 beslutter, at Ungdomshuset skal sættes til salg, tegner TV STOP et portræt af det berømte og berygtede kulturhus på Jagtvej 69. Sendt 23/03-1999

Næste side »
Creative Commons licens
Videoerne er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 2.0 Generisk Licens.
Brug og deling af videoerne, eller dele heraf, må kun ske på ikke-kommercielle vilkår og ved overholdelse af droit moral.
Vi forbeholder os retten til at fjerne indlæg og kommentarer af racistisk-, nedsættende- eller personfølsom karakter.