Globale Rødder i Norge

24 – 26. juni 2002 holdt Verdensbanken ABCDE konference på det fashionable skisportssted Holmenkolle i Norge om verdens fattigdom. Globale Rødder tog af sted for at deltage i protesterne mod topmødet. Imidlertid blev 9 af aktivisterne anholdt ved den svenske-norske grænse inden demonstrationen.

Carsten Betjent

Under det stort anlagte EU-topmøde i København i december 2002 var der blandt politikere, politi og presse en stor frygt for optøjer og sammenstød, i lighed med dem der var set i f.eks. Göteborg og Genova. Det fik Københavns Politi til at starte en charmeoffensiv, hvor de bl.a. i en folder omdelt til NGO’ere og […]

De Hvide Overalls

I starten af det nye årtusinde blomstrede en protestbølge mod internationale topmøder frem rundt om i den vestlige verden. I bl.a. Seattle, Prag, Gøteborg og Genova samledes folk til demonstrationer mod topmøder med en nyliberalistisk globaliseringsdagsorden, hvor pengene har magten. Samtidig dukkede nye aktionsformer frem. En af dem gik under betegnelsen “civil ulydighed”, hvor demonstranter […]

Modstand mod de rige mænds Europa

Imens EU-toppen mødtes til forhandlinger om den såkaldte Amsterdam-traktat i juni 1997, samledes mere end 50.000 mennesker til protester og folkemøde i Amsterdam. Det var den første massemobilisering i forbindelse med et topmøde i EU. Protesterne blev mødt af massive politistyrker og førte til masseanholdelser og udvisninger af demonstranter.

Portræt af kunstneren Jens Galschiøt

I forbindelse med FN’s topmøde om social udvikling i marts 1995 lavede TV STOP et portræt af kunstneren Jens Galschiøt, der med kunstprojekter som ’Den Indre Svinehund’ og ’Den stille død’ kritiserer uretfærdigheder i den aktuelle politiske orden.

EU topmøde i København

I december 2002 var der EU-topmøde i København, og mange venstreradikale aktivister var samlet for at protestere mod det. TV STOP fulgte bl.a. Den Anarkistiske Føderations demonstration mod ’Politistat Europa’, der undervejs mødtes med Globale Rødders ulydigheds-demonstration ved Vestre Fængsel i en fælles protest mod fængslingen af aktivister. Senere gik politiet ind i demonstrationen og […]

EU-topmøde, Göteborg 2001 – Pressecentret

Et besøg på det pressecenter, som formandskabet stillede til rådighed for journalister under EU-topmødet i Göteborg i sommeren 2001.

EU-topmøde, Göteborg 2001 – Politiets rolle

I forbindelse med demonstrationerne mod EUs topmøde i Göteborg var medierne meget fokuserede på voldelige demonstranter og “ballademagere”. I dette indslag vender vi fokus 180 grader og kigger på politiets rolle i forbindelse med demonstrationerne.

Creative Commons licens
Videoerne er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 2.0 Generisk Licens.
Brug og deling af videoerne, eller dele heraf, må kun ske på ikke-kommercielle vilkår og ved overholdelse af droit moral.
Vi forbeholder os retten til at fjerne indlæg og kommentarer af racistisk-, nedsættende- eller personfølsom karakter.