20 spørgsmål til professoren… og andre

Spørgelysten var stor blandt TV STOPs journalister. Her følger en kavalkade af de bedste spørgsmål fra de første år på stationen.

Afvisninger

Det skete ikke så sjældent, at TV STOP blev afvist af politi og andre autoriteter, når vi var ude og dække verdens gang. Her følger en kavalkade af mere eller mindre spektakulære afvisninger og tilbageholdelser fra stationens første fem leveår.

Dansk Politiforbund sagsøger kritikere

TV STOPs Tirsdags Direkte Live d. 9. september 1997 handlede bl.a. om injuriesager anlagt af Dansk Politiforbund mod folk, der havde kritiseret politiet i pressen. I 1995 kritiserede Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden i en leder politiets indsats den 18. maj 1993. Dette førte til et civilt søgsmål fra Dansk Politiforbund. Også advokat Bjørn Elmquist, Ugeavisen […]

Pop, Vold & Nøgne Patter

Alt i tv-verdenen handler om “Pop, Vold & Nøgne Patter”. TV STOP interviewer journalist Erik Valeur om indspisthed i en medieverden, hvor alle kender alle, og hvor lemming-effekten er en udbredt syge blandt journalister.

Højesterets afgørelse i Svend Auken-sagen

Da aktivister fra Stop Øresundsbroen 5. juli 1991 lavede en happening i Svend Aukens have, gik TV STOP med ind i haven for at filme. Efterfølgende blev TV STOPs journalist dømt i By- og Landsretten for husfredskrænkelse. Sagen var af principiel betydning og rejste spørgsmålet om, hvornår  hensynet til nyhedsformidlingen vejer tungere end hensynet til […]

Svend Aukens have

Den 5. juli 1991 lavede aktivister fra Stop Øresundsbroen en happening i haven hos den daværende socialdemokratiske leder, Svend Auken. Bevæbnet med børneskovle begyndte de at anlægge en tilkørselsrampe til den kommende Øresundsbro. TV STOP gik med ind i haven for at filme happeningen. Senere blev TV STOPs journalist dømt i By- og Landsretten for […]

Nazidemo i Malmö, 30. nov. 94

TV STOPs dækning af den årlige nazimarch og tilhørende anti-fascistiske demonstration i Malmø den 30. november 1994 fik en noget mere aparte afslutning, end hvad holdet havde regnet med. TV STOPs hold blev nemlig spærret inde af det svenske politi i et bur i en parkeringskælder.

EU-topmøde, Göteborg 2001 – Pressecentret

Et besøg på det pressecenter, som formandskabet stillede til rådighed for journalister under EU-topmødet i Göteborg i sommeren 2001.

EU-topmøde, Göteborg 2001 – Politiets rolle

I forbindelse med demonstrationerne mod EUs topmøde i Göteborg var medierne meget fokuserede på voldelige demonstranter og “ballademagere”. I dette indslag vender vi fokus 180 grader og kigger på politiets rolle i forbindelse med demonstrationerne.

Vores liv som hund

Tag et kig indenfor i TV STOPs daværende redaktionslokaler i Griffenfeldsgade 29. “Vores liv som hund” er produceret af TV STOP i 1993 til brug for undervisning og som en introduktion til eventuelt kommende aktivister om livet på Københavns vel nok mest berømte og berygtede tv-station.

Creative Commons licens
Videoerne er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 2.0 Generisk Licens.
Brug og deling af videoerne, eller dele heraf, må kun ske på ikke-kommercielle vilkår og ved overholdelse af droit moral.
Vi forbeholder os retten til at fjerne indlæg og kommentarer af racistisk-, nedsættende- eller personfølsom karakter.