Om tvstop.dk

Antiautoritær tv-kanal genopstår på nettet

Kan du huske TV STOP? Da den nøgne mand gik igennem Netto? Da optagelser fra 18. maj-urolighederne tvang politiet til lave en ny redegørelse? Da fangerne brød igennem muren ved Vridsløselille Statsfængsel? Nu har du chancen for at gense de mest fandenivoldske, flabede og tankevækkende indslag på nettet.

Den 6. april 2012 – præcis 22 år efter TV STOP gik i luften for første gang – genopstod lokal-tv stationen på hjemmesiden tvstop.dk. Her kan man se indslag og udsendelser, som de blev sendt på TV STOP i perioden 1990-2005, da stationen sendte tv i København og omegn.

TV STOP’s arkiv rummer mere end 2500 timers tv om alt fra gadekampe og politivold til flabet satire og venstreorienteret mikrofonholderi. Vi har her på hjemmesiden udvalgt en bred vifte af de indslag, som på afgørende vis har været med til at give TV STOP sit image som et antiautoritært modmedie, der med sin journalistiske seriøsitet og bidende humor var en pind i røven på magthaverne og borgerskabet.

Eksempelvis det indslag, hvor det lykkes en velklædt journalist at spadsere ind i Nationalbanken i jagten på det danske guld og optagelser fra den dag, da en gummiged pløjede igennem muren ved Vridsløselille Statsfængsel. Desuden stod TV STOP bag optagelser fra 18. maj urolighederne i 1993. Optagelser, der efterfølgende gennemhullede centrale dele af Københavns Politis forklaring om, hvorfor de skød mod demonstranterne, og tvang politiet til lave en ny redegørelse.

Tidligere ansat på stationen, Pia Jensen, fortæller om projektet: ”Vi havde det først og fremmest sjovt på TV STOP, og vi brændte for at tale magten midt imod. Der er altid brug for vagthunde, der holder øje med politikerne og de etablerede medier, så vi håber selvfølgelig også, at hjemmesiden vil inspirere andre til at se, at det er vigtigt og kan lade sig gøre”.

Fakta om TV STOP

  • Kanalen sendte fra 1990 – 2005 og havde 1 mio. potentielle seere.
  • To faste programmer gik igennem næsten alle årene: Tirsdags Direkte Live og Storbybio.
  • Ca. 400 mennesker har arbejdet frivilligt på TV STOP.
  • Stationen kunne modtages på det daværende Kanal 23, som var en samling af ikke-kommercielle græsrodsstationer og enkelte kristne og kommercielle kanaler.
  • Kanal 23 dækkede Storkøbenhavn og kunne også modtages i dele af Sydsverige.

For kommentarer og yderligere info:

E-mail: kontakt@tvstop.dk

© 2024 TV STOP - WordPress Theme by WPEnjoy