UBI SUMUS TUMULTUS EST

På TV STOP var arbejdet organiseret omkring vores faggrupper. Blandt andet foto-, lyd- og redigeringsgruppen. Efter 18. maj syntes den lille sammentømrede flok, der filmede når der var gang i gaden, at det var blevet lidt farligt at være derude. Derfor dannede vi BALLADEGRUPPEN.

Balladegruppen på arbejde under nazidemo i Kiel 1999

Da vi optog den aften – den 18. maj 1993 – stod vi faktisk lige direkte i skudlinjen. Der var sårede både til højre og venstre. Husker at jeg lavede et interview med en af de ramte, mens han lå på jorden. Vores kameraer var slet ikke egnede til den hårde behandling – de sløjfede ud på må og få – hvilket også skete i dette tilfælde. Optagelsen findes kun i det indre arkiv, med alle de andre hændelser der ikke kom i kassen.

Vi havde organiseret os rigtigt godt i ”Balladegruppen”. Vi var altid en produktionsleder, et par fotografer, lydfolk og et par runnere til at samle bånd ind og hente friske batterier, samt give beskeder. Det her var før mobiltelefonen blev almindeligt udbredt. Det var kun folk der havde meldt sig frivilligt, der arbejdede på de farlige ting: autonome demoer, faglige aktioner og naziernes marcher. Lydfolkene blev rigtig gode til både at optage lyd, og samtidig holde sammen på produktionsholdet. Navlestrengen skulle holdes intakt. Trådløst udstyr var en by i Rusland.

Der var vist aldrig nogen der kom til alvorligt til skade, hverken under ballade, eller i det hele taget, i alle de år stationen eksisterede. Det giver vist en ”Elitesmiley”.

Vi syntes selv at vi var ret seje, og inspireret af andre eliteenheder måtte vi have et motto. Det blev Olav, en gammel knark fra fra økonomigruppen, der også kunne sin latin, der fik bikset ubi sumus tumultus est sammen. Det oversættes: Der hvor vi er, er balladen.

Af Tommy, tidligere lydmand og produktionsleder på TV STOP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 TV STOP - WordPress Theme by WPEnjoy