18. maj 1993

 
18. maj 1993 stemte danskerne om den såkaldte Edinburgh-aftale. 2. juni året forinden havde en afstemning om Maastricht-traktaten, og dermed Danmarks optagelse i Den Europæiske Union, resulteret i et nej, og de danske politikere havde derfor indgået en ny aftale med fire forbehold som løsning på det problem, som nej’et betød.

Resultatet af afstemningen blev 56,7 procent for og 43,3 procent imod. Da resultatet blev kendt sidst på aftenen, udviklede en fredelig demonstration mod unionens sig. Under de efterfølgende gadekampe mellem politiet og demonstranter skød politiet for første gang i fredstid direkte mod demonstranterne. I alt 113 pistolskud blev affyret og 11 demonstranter blev efterfølgende behandlet for skudsår.

TV STOP var som et af de få medier med i forreste linje, da urolighederne brød ud, og stationens optagelser spillede senere en væsentlig rolle, da de kunne dokumentere, at centrale dele af Københavns Politis redegørelse om sin handlen i sagen ikke hang sammen.

Fra TV STOPs udsendelse tirsdag d. 25. maj 1993

2 Comments

  1. helt ok at skyde imod demonstranterne. Da at kaste med brosten er angreb af særlig fralig karakter og angreb med dødelig våben.. lær det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 TV STOP - WordPress Theme by WPEnjoy